Hopp til hovedinnholdet

Sliter med prestasjonsangst.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 13 år som er diagnotisert med angst. Derfor klarer jeg ikke ha presentasjoner etc foran klassen. Problemet er at jeg føler at jeg ikke blir tatt seriøst, hverken av lærere eller foreldrene mine. Lærere og foreldrene mine har sagt til meg at jeg bare må gjøre det, at alle blir nervøse. Jeg kan ikke noe for ting jeg ikke klarer. Jeg har snakket med både helsesøster og psykolog, men for øyeblikket har jeg ingen å snakke med. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Det er altfor mye som skjer. Verden er for overveldende, på alle mulige måter. Jeg går rundt omtrent hele dagen på randen av tårer, og har bare lyst til å gjøre slutt på alt, bare for å ting til å stoppe. Jeg blir fortalt at jeg bare må gjøre ting, uansett hvor mye jeg forklarer dem at jeg ikke klarer det. Det føles ut som kaos inne i hodet mitt, og jeg gruer meg noe fryktelig hver dag til å gå på skolen og gjøre vanlige ting. Så spørsmålet mitt er: hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 14.12.2017 10:32:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle