Hopp til hovedinnholdet

Bytte skole

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. jeg er en jente på 14 år som har veldig lyst til å bytte skole, men foreldrene mine nekter meg. jeg har lyst til å bytte skole fordi jeg ikke trives så godt i klassen og føler ikke at jeg passer helt inn, også har jeg lyst til å bytte til skolen der bestevennen min går. foreldrene mine sier at vi må ha et møte med læreren å snakke om det, men jeg vil uansett ikke gå på den skolen fordi de kan ikke bare bestemme hvem jeg skal være venn med. de sier og at det ikke er en god nok grunn fordi at jeg bare vil byte fordi jeg vil gå på samme skole som den ene bestevennen min og det kan være at det ikke blir noe bedre der. det er jeg klar over men jeg har hatt lyst til å bytte i over et år og før fikk jeg lov men nå er det vanskelig å overtale dem. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for jeg har absolutt ikke lyst til å gå på den skolen mer!! hvordan skal jeg overtale foreldrene mine til å få lov når de mener at jeg ikke har en god nok grunn?

SVAR

Besvart 07.01.2018 13:21:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Trives du på skolen?

Skolen din skal sørge for at du trives der. Hvis du ikke gjør det, må du si ifra til læreren din eller helsesøster.

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Føler du at lærerne på skolen lar deg påvirke din egen skolehverdag?

Visste du at du f.eks. har krav på tilpasset opplæring hvis du synes undervisningen er for vanskelig - eller for lett?

Les mer
account_circle