Hopp til hovedinnholdet

Hvilke studier krever S1 og S2?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg går mitt andre år på vidergående skolen nå. jeg har S1 matematikke, men synes det er litt vanskelig og vurderer å ta 2P. Men jeg er usikker på hvilke studier jeg kommer til å utestenge i framtiden. Jeg har mest lyst til å studere juss i framtiden, men for å være på den sikre siden.. Så lurte jeg på om dere vet noe om hvilket studier som krever S1 og S2 matematikk i tillegg til generel studiekompetanse.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Høyere studier krever generell studiekompetanse. Matematikkravet er egentlig dekket med 1P + 2P fra studieforberedende utdanningsprogram. Noen høgskole- og universitetsstudier krever fordypning i matematikk i tillegg til generell studiekompetanse, da kreves S1+S2. Men jusstudiet krever kun generell studiekompetanse. 

Bruk gjerne utdanning.no  for lese mer om de ulike studiene, her kan du også finne over jusstudier i Norge. Det er endel som studier som krever S1 og S2 matematikk i tillegg til generell studiekompetanse. Hvis du for eksempel ønsker å bli lege, så må du enten velge R1 i andreåret, eller S1 i andreåret og S2 i tredjeåret. Hvis du er interessert i finne mer ut av de forskjellige kravene til opptak på de forskjellige studiene,  kan du søk på Samordna opptak.


Vi syns du skal snakke med læreren eller rådgiveren din om dette, sånn for sikkerhets skyld. Da kan du få godt forklart hvilke fag du må ta, og hvilke konsekvenser det får. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Jenter tenker (colourbox.com)

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne, men faktisk er det slik at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

Av ungdomsredaksjonen i ung.no

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag