Hopp til hovedinnholdet

Er 4 en bra eller dårlig karakter?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Er 4 en bra eller dårlig karakter ?? Dette er mitt første år på ungdom skolen og på termin karakteren min har jeg bare 4 og 5 er det bra eller dårlig. Jeg vet at 5 er bra men jeg vet ikke om fire er bra. Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du spør oss om det du lurer på. Du sier at du har 4ere og 5ere som terminkarakterer, og dette vil jeg kjennetegne som bra. Karakterskalaen deles inn i lav, middels og høy måloppnåelse, hvor 1-2 karakteriseres som lav, 3-4 som middels og 5-6 som høy. Ettersom du ligger på middels og høy måloppnåelse vil jeg si at dette er bra, spesielt i 8. klasse. Det tar litt tid å bli vant til karaktersystemet, og jeg vil anbefale deg å ikke henge deg for mye opp i disse tallene og ikke sammenligne deg for mye med andre. Karakterer kan være både motiverende og demotiverende, og det er derfor viktig å ikke bli for opphengt i dem. 

I tillegg er det viktig å huske at alle er forskjellige, er flinke til forskjellige ting, og mestrer skolen i ulik grad. Så lenge du alltid gjør ditt beste, skal du være fornøyd - uansett hvilken karakter du får. Hvis du ikke gjør ditt beste bør du tenke deg om, og finne grunner til å yte mer. Og så kan man bestemme seg for å ville jobbe ekstra hardt for å kanskje få litt bedre resultat. Men det er uansett læringa som er det viktige, og ikke resultatene.

Jeg håper du greier å ta til deg dette, og huske på det opp igjennom ungdomsskolen. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva teller for karakteren?

Prøve på skolen (colourbox.com)

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene fastsettes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter karakterer.

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag