Hopp til hovedinnholdet

Hvilket fag bør jeg velge?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en 16 år gammel jente som går VG1. Jeg må velge fag snart for vg2 og er utrolig usikker på hva jeg skal velge som det 4 faget. Jeg skal gå innen språk, samfunnsfag og økonomi. Jeg tenkte å ta fagene "rettslære", "sosiologi og sosialantropologi" og "matte S1". Jeg står derfor mellom "Breddeidrett" og "Informasjonsteknologi 1" som det siste faget. Positivt med IT er at vi får 0,5 tilleggspoeng, men det som er dumt med dette er at det er mye arbeid. Jeg liker veldig godt å være i aktivitet og spiller aktivt håndball 3 ganger i uka, jeg er derfor litt redd for at det blir mye med breddeidrett, men samtidig er det et lettere fag en IT. Etter vgs tenkte jeg å gå militæret eller befalskolen, for så å søke inn på politihøgskolen. Jeg lurer derfor på hva dere tenker som det beste for meg å ta som det siste faget, med tanke på best kompetanse videre til politihøgskolen?

SVAR

Besvart 24.01.2018 21:05:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Politiutdanning - dette kreves av deg

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle