Hopp til hovedinnholdet

Hvilken matte skal jeg velge?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg skal begynne på videregående til høsten og er så usikker på hvordan matte jeg bør velge. Jeg ligger vel på sånn middels nivå i matte og har fem i standpunkt. Gikk fra 3 i åttende, til 4 i niende og nå til 5 i tiende etter mye jobbing, men jeg har en følelse av at det blir å gå nedover på VGs. Om jeg velger T-matte må jeg vel velge R-matten 2 og 3 året ettersom S-matte ikke tilbys på skolen her. Velger jeg P-matte har jeg bare det i to år, men da er det en sjans for at hvis jeg ombestemmer meg og vil bli noe man trenger R-matte i, må jeg ta opp matten, og det ønsker jeg helst ikke. Så er t-matten en stor overgang fra u-skolen, og er t-matten 1. året en stor overgang til R-matten 2. året?

SVAR

Besvart 01.02.2018 08:19:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ti tips for å mestre matte

Sliter du med matteleksene? ENT3R jobber med å få elever til å velge realfag. Her kan du lese om deres tilbud og tips til å mestre matematikk.

 

Les mer
attach_file

Matematikk på videregående – hva skal du velge?

T-matte, P-matte, R-matte, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vanskelig å finne veien i mattejungelen. Her får du oversikten, så det blir lettere å velge det som passer best for deg.

 

Les mer
account_circle