Hopp til hovedinnholdet

Lus

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! En jente på skolen min har fått lus. Det ble fullt hysteri i klasserommet når noen av vennene hennes fant en lus i håret hennes. Jeg fortalte henne at hun burde ta kur, og jeg tenkte hun ville gjøre det så kjapt som mulig. Jeg sitter ved siden av jenta i mange fag. Det har gått nesten 5 dager og jeg ser fortsatt flere lus som er i håret hennes? Jeg vet at flere vil bli smittet om de allerede ikke er det.. Hva skal jeg gjøre? Si ifra til helsesøster?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for at du skriver til ung. Du bør si ifra til læreren din slik at de kan koble inn helsesøster dersom de trenger råd. Skolen har prosedyrer for hvordan de håndterer lus. Lus er et vanlig problem i skolen og har ikke noe med hygiene å gjøre og de kan ikke vaskes vekk med vanlig sjampo. Hodelus smitter fort og klassevenninnen din bør ha behandling og hun bør kamme håret med en lus kam, dette for å fjerne luse egg. Det bør du også gjøre daglig i 8 dager. Videre kan du flette håret slik at det ikke er så lett at håret kommer bort i hverandre.
Viktig at dere roer litt ned og lar læreren ta hånd om varsling. Det er ikke farlig og relativt lett og behandle. 

Håper du fikk svar på det du lurte på.

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag