Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg skrive om?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som går i 8.Klasse. Jeg har valgt medier og informasjon til skoleavisa våres, nå skal vi begynne å skrive artikler til skoleavisa og jeg kommer ikke på noe og skrive om (Vi kommer til å få karakter på artiklene) vær så snill og hjelp meg med noe å komme på! Tusen takk på forhånd. :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Du skriver at du går i åttende klasse og har faget medier- og informasjon. Dere skal nå begynne å skrive artikler til skoleavisa. Du lurer på hva du kan skrive om. 

Så gøy med skoleavis! Det er mye forskjellig du kan skrive om. Jeg har skrevet ned forslag til noe du kan skrive om under. Det er selvsagt også mange andre temaer å skrive om og inspirasjon kan man finne hvor som helst. Håper du finner noen idéer til noe du kan skrive om.

Du kan skrive en nyhetssak om noe som har skjedd på skolen. Kanskje det er noe på skolen du lurer på som du kan prøve å undersøke og skrive om? Du kan skrive om vennene dine, historien til skolebygningen din, miljøet på skolen, intervjue en lærer du har eller eller lignende. 

Du kan også skrive om noe du er opptatt av utenom skolen. Kanskje de som leser skoleavisen har lyst til å lese et leserinnlegg om en sak du er opptatt av, en artikkel hvor du skriver om en aktivitet du liker eller noe gøy du har gjort i det siste. 

Du kan også intervjue folk rundt på skolen og spørre dem om hva de gjør på fritiden. Du kan intervjue lærere på skolen din som kan fortelle om hvorfor de ville bli lærere og hvordan det er å være lærer.

Du kan skrive om forelskelse, kjærlighet, vennskap, flørting og lignende temaer. Du kan skrive en artikkel om hva man gjør dersom man krangler med vennene sine eller kjæresten sin og hvordan man ordner opp igjen. 

Du kan skrive om kjæledyret ditt, skoleveien din, hverdagen din eller sosiale medier. Du kan skrive om hvordan det er å ha faget medie- og informasjon eller intervjue andre som tar forskjellige valgfag på skolen din slik at man kan lese om hvordan det er å ha de ulike fagene. Kanskje du kan intervjue rektoren din?

Kanskje du har sett en bra film eller lest en fin bok i det siste? Da kan du skrive om den. Du kan skrive om en artist eller en sang du liker eller hvordan det har vært å vokse opp på hjemstedet ditt. 

Du kan skrive om en skoletur klassen din har vært på, hvordan det hadde vært å ikke bruke teknologi på en uke, om hvordan bloggere påvirker ungdommer, hvor viktig søvn er, hva du vil bli når du blir eldre eller lignende.

Kanskje det er noe du er skikkelig god i som du kunne skrevet om? Kanskje du er kjempegod på gitarspilling, dansing, matlaging, fotografering, til å bli kjent med nye folk eller lignende? Det er det nok mange som kunne tenke seg å lese om.

Jeg håper du finner noen idéer eller at forslagene du fikk her gir deg inspirasjon til å komme på noe å skrive om.

Jeg legger ved en artikkel om tips til god skriving. 

Lykke til!

 

 

Hilsen Ungdomsredaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
Llala
1
04.10.2018 12:21:43
Kikk do you love me

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag