Hopp til hovedinnholdet

Jeg er usikker på hvilken videregående jeg skal velge. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er på i mitt siste år på grunnskole, og skal begynne på videregående. Dette er et stort trinn videre i livet mitt, føler jeg. Problemet er at jeg sliter veldig med angst, selvsikkerhet, selvtillit, rett og slett veldig opptatt av andres meninger. Alle venninnene mine skal begynne på samme skole, og jeg har også lyst å gå på samme skole som dem, men de har ikke den linjen jeg vil gå på. De eneste skolene som har den ligger nesten en time unna. Dette er et av problemene, fordi jeg ikke er en morgenperson, og sliter med å komme meg opp om morgenen. Det andre jeg bekymrer meg masse for, er at om jeg velger å gå på linjen som jeg vil, er jeg redd jeg ikke passer inn, eller jeg ikke syns det er så gøy allikavel. I tillegg er jeg livredd for at jeg ikke kommer til å finne meg venner, fordi jeg er så stille og ikke tørr å snakke med noen i det hele tatt. Jeg kommer til å måtte gå på denne skolen uten noen av venninnene mine, og jeg vet ikke om jeg er klar for dette. Hjelp.

SVAR

Besvart 25.02.2018 23:09:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Kort om selvtillit og selvfølelse

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

 

Les mer
attach_file

Søke videregående opplæring? Forvirret?

Vanskelig å finne frem i jungelen av informasjon? Lurer du på hvordan du får svar på spørsmålene dine? Først må du finne ut hva du lurer på.

 

Les mer
account_circle