Hopp til hovedinnholdet

Hva burde jeg kunne til norsktentamen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Mattematikk føler jeg meg trygg på, fordi i matte er det alltid en fasit. Mattekarakteren min ligger på 5+. Engelsk er heller ikke noe problem. Jeg synes det er komplisert, men jeg ligger på karakter 4, så jeg er fornøyd. Derimot er norsk bokmål og sidemål som komme dårligst an. I 8 og 9.trinn lå jeg på karakter 4. Problemet mitt er at jeg har tentamensnerver. Hver søndag sliter jeg med søvn fordi jeg gruer meg. Sist tentamen fikk jeg 5- på sidemål og 4 på bokmål. Selv om dette er gode karakterer så føler jeg meg fortsatt ikke sikker på fagene. På sidemålstentamne så tar jeg alle ordene og oversetter dem for, noe som gjør meg veldig stresset. Spørsmålene mine går ut på: Hva er det jeg kan gjøre for å ikke bruke bli så nervøs/stresset på slutten av sidemålstentamen (metoder)? Hva slags faglige ting er det jeg bør kunne under bokmålstentamen (Ethos, pathos, diktanalyse osv.). Hva er det lærerene legger trykk på/Hva bør jeg fokusere på? Hva er deres beste tips for bokmål og sidemål?

SVAR

Besvart 01.03.2018 17:26:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

 

Les mer
attach_file

Hva teller for karakteren?

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene settes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter dine karakterer.

 

Les mer
attach_file

Korleis skrive ei novelle

Synes du det er vanskeleg å skrive noveller? Her kan du lese meir om kjenneteikn ved sjangeren og tips for å komme igang.

 

Les mer
account_circle