Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke hvilken utdanning jeg skal velge.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 15 som ikke aner hva jeg vil bli, og lurte på om jeg kunne få litt hjelp! Jeg er skoleflink og ligger rundt 5-6. Jeg er glad i skolen, friidrett og dansing (selv om jeg er elendig) Jeg er ganske sikker på at jeg vil gå studiespess men jeg har to problemer! Det ene er at jeg legger press på meg selv ved at jeg må bruke min «skoleflinkhet» til å få en god utdanning. Det andre er at jeg har perioder hvor jeg syntes at ting er så spennende! F.eks. så jeg The Hunger Games forleden. Så satt jeg flere ganger og dagdrømte om å bli skuespiller, selv om jeg ikke kan det! Eller så er jeg fan av noen som danser bra, og nå vil jeg bli danser! Eller så vil jeg stifte familie på Hawaii og leve et rolig liv som hjemmemor... Både min mor og far har lange utdanninger og jeg føler jeg må følge i deres spor siden jeg er skoleflink! Jeg vet at jeg kan trives hvis jeg finner den rette jobben innenfor forskning, men hva med alle de (realistiske men vanskelige) drømmene mine?

SVAR

Besvart 03.03.2018 15:37:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
account_circle