Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål knyttet til inntak.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg går siste året på studiespesialisering og var litt uheldig med skolen i fjor. Jeg gikk vg1 på en skole for elever som sliter psykisk hvor jeg fikk litt tilrettelegging i forhold til at jeg kunne komme og gå som jeg ville, samt at jeg delte året i to. I fjor begynte jeg på ny skole i nytt fylke. Vi hadde der fremmedspråk med IB, noe jeg klaget på ettersom de hadde annet pensum og mer timer. Da valgte rådgiver og ta meg ut av klassen med begrunnelse av tilretteleggingen jeg angivelig hadde fått på den andre skolen. Etter et halvt år uten undervisning fikk jeg avslag på fritaket og jeg fikk derfor tilbud om undervisning to timer i uka med egen lærer det siste halvåret. Jeg har lyst til å klage dette inn til fylket, men lurer på hva konsekvensene kan bli, og hvordan jeg går frem? Er det slik at jeg risikerer å få faget ugyldiggjort og må ta det på nytt? Hva er kravet til dokumentasjon?

SVAR

Besvart 06.03.2018 21:36:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Du har rett på tilpasset opplæring

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser? Eller kanskje du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra – Du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

 

Les mer
account_circle