Hopp til hovedinnholdet

Hvilken folkehøgskole bør jeg velge?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg skal mest sannsynlig bli lærling i salgsfaget neste år, men etter de 2 årene og fått fagbrev har jeg utrolig lyst til å dra på folkehøgskole med hest. Tenkte at det kunne bli som ett "friår" før jeg begynner å jobbe for fullt. Men når jeg søkte det opp var det veldig mange hesteskoler. Har lest en del, men er usikker på hva jeg evt skal velge. Har lyst på så mye ridning og hest som mulig, i dressur/sprang og helt turer hvor jeg får oppleve mye natur. Er det noen skoler som anbefales fremfor andre? Vil bruke året på å ha det gøy å lære om hest, og finne ut om jeg senere vil ha egen. Har ridd en del fra før. + om man kan få grønt kort under oppholdet. Hvor mye penger burde jeg spare opp selv? Er det best å låne eller søke stipend?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende planer du har!

Det høres jo ut som en kjempegod idé å dra på folkehøgskole med hestelinje. Da får du garantert brukt interessen din, lært mye, og møtt mange spennende mennesker! Så dette høres ut som en fin plan :)

Vi kjenner dessverre ikke til de ulike skolene, og vet ikke hvilke som er best, hva forskjellene er på dem, osv. Så vi tenker at det beste du kan gjøre er å lese på nettsidene til skolene selv, og kontakte dem med de spørsmålene du måtte ha! 

Du har kanskje sett det allerede, men det er en fin oversikt over linjer med hest her på folkehogskole.no.

Hvis du leser på skolene også, så opplyser de om hvordan linjen er, hvor mye den koster, hvordan du finansiserer det. Du kan også lese denne artikkelen om å søke lån fra Lånekassen - og spør gjerne skolen om deres erfaringer med dette! 

Hvis du er i et ridemiljø med hest, så kan du også spørre noen du kjenner om de kan anbefale en skole til deg. Hvis ikke tenker vi at du kan finne ut mye ved å lese på nettsidene til skolene og kontakte dem med spørsmålene dine :)

Lykke til, høres ut som en spennende plan! Bare spør oss igjen :) 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Et år på folkehøgskole?

Jente jobber med studier (colourbox.com)

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag