Hopp til hovedinnholdet

Om jeg går i militæret, trenger jeg å ta påbygg for å komme inn på politihøyskolen eller må jeg gå studiespesialisering?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg skal søke videregående til neste år. Jeg vil bli konditor eller politi/Kripos. Jeg skal gå Resturant og matfag, så tenker jeg å gå i militæret. Om jeg går i militæret, trenger jeg å ta påbygg for å komme inn på politihøyskolen eller må jeg gå studiespesialisering? Man kan jo ta førerkortet i militæret om man trenger det til jobben man skal ta, det trenger man om man skal bli politi. Og man får fysiske ferdigheter i militæret.

SVAR

Besvart 04.04.2018 10:54:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Politiutdanning - dette kreves av deg

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

 

Les mer
attach_file

Dette krever Forsvaret av deg

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

 

Les mer
account_circle