Hopp til hovedinnholdet

Påvirker anmerkningene fra 8. og 9., vitnemålet mitt i 10.?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei:) Jeg går i 9. Klasse nå. Når jeg gikk i 8 hadde jeg en del anmerkninger i 9 første halve år hadde jeg 18 anmerkninger og i detter halve året i 9 har jeg 15 anmerkninger. Jeg er veldig sint på det, og jeg har begynt å jobbe hardere for å ikke få flere anmerkninger. Jeg lurte på om det påvirker VGS og videre utdanning? Gjelder de anmerkningene vi får nå for 10 klasse? Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har bestemt deg for å bli bedre, og å unngå å få så mange anmerkninger. Det høres veldig klokt ut, og ved å vise slik framgang vil nok ikke ordenskarakteren din fra 8. og 9. gi noen konsekvenser i 10. eller på VGS. Dersom du nå skaper deg gode vaner, og beviser for lærerne at du fortjener å ha G i orden, vil du få det i 10. klasse. Når du så er inne på VGS vil ikke disse karakterene "brukes" til noe lenger - med mindre du skal søke lærlingplass. Da er det lurt med G i orden og lite fravær. Mitt tips er derfor: legg ned en ordentlig innsats for å unngå anmerkninger nå og i 10. klasse, så går dette helt fint!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fravær på ungdomsskolen

klasserom (www.colourbox.com)

Her finner du oversikt over hva som gjelder når du er borte fra skolen. Husk at fraværet ditt føres på vitnemålet!

Les mer

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag