Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt eller ulovlig å være forelsket i en lærer?

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om det er normalt å være forelsket i en lærer? Er det ulovlig? Jeg er redd for at noen på skolen skal finne ut av det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ganske vanlig å forelske seg i en lærer og det er ikke ulovlig. Ingen har noe med hva du føler, og du trenger ikke snakke med noen om dette, hvis du ikke vil.

Hvis noen tror at du er forelsket i læreren, kan du bare avvise det som tull. 

Det kan være vanskelig å komme over en man ser hver dag. Men ved å realitetsorientere deg selv, minne deg på at det ikke kan bli noe mellom dere, fordi det ikke er lov for læreren å ha et forhold til en elev, vil du gradvis komme over personen. Se den vedlagte artikkelen om å være forelsket i en lærer og om kjærlighetssorg. 


Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag