Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om jeg skal dra på utveksling i Vg2? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, til september skal jeg til Japan og være der i 6mnd. Det telles ikke som vgs siden det er bare en språkskole, så det blir et pauseår for meg. Etter jeg kommer tilbake vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre, jeg vil fullføre vgs men også utforske nye muligheter. Jeg har to valg nå, men vet ikke helt hva som passer best. 1. Ta andreåret i New Zealand og tredjeåret i Norge (Mest sannsynlig blir jeg satt i senior klassen i NZ siden jeg har ganske bra karakterer) 2. Ta andre- og tredjeåret i Norge og dra på Språkreise i New Zealand eller Kina for 11 mnd. Jeg henger litt på førstevalget, siden jeg er litt stressa av tanken av å gå med de som er ett år yngre enn meg så lenge :(

Besvart 16.04.2018 15:13
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål! 

Du skriver du er usikre på om du enten skal: 

1. Gå Vg2 i New Zealand og gå Vg3 i Norge 
2. Gå Vg2 og Vg3 I Norge, og dra dra på språkreise etter videregående. 

Vi kan dessverre ikke gi deg et konkret svar på hva du bør gjøre. Det finnes ikke et fasitsvar på hva som er best eller ikke. Det er opp til deg, og hva du tenker er best for deg og utdanningen din. Å reise er en fantastisk mulighet, men du har alltid mulighet til å reise og studere i utlandet senere også. Hvis du synes det er vanskelig å finne ut av hva du kunne tenkt deg, kan det være lurt å snakke med noen. Det kan være rådgiver, foreldre eller en venn. Det kan være fint å få høre et annet perspektiv, og få delt og sortert tankene sine med noen. 

Hvis du tenker å dra på utveksling i Vg2, er det viktig at du tar kontakt med rådgiver så fort som mulig. Da kan dere få planlagt hvordan det blir når du kommer tilbake til Norge med tanke på fagene dine og få mer informasjon. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag