Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å gå på folkehøgskole.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg er en jente på 15 som lurer på hva folkehøgskole egentlig er! Jeg ønsker å starte IB-linja på videregående og bli noe innenfor forskning, vet ikke helt hva enda. Men så har jeg hobby innenfor Korean-Wave, (En interesse for Sør-Korea), og jeg fant en folkehøgskole på Hadeland som har dette som linjefag! Jeg er veldig interessert, men det er to problemer/spørsmål jeg står ovenfor; Det ene er at jeg ikke har lest noen steder at det er vanlige fag? Er det ikke vanlige fag (som matte, naturfag, norsk, osv.) på folkehøyskoler? For i så fall vil jeg jo ikke glemme noe viktig jeg kan ha lært fra videregående! Og for det andre så må jeg søke om lån, men er det da mulig å søke om nytt lån når jeg begynner å studere? Er det slik at man bare får "en viss mengde penger på skole generelt" eller kan man få flere lån etterhvert som man begynner på ny skole? Og må jeg betale ned lånet igjen slik man må med lånte penger fra banken? På forhånd, takk for svar!

Besvart 16.04.2018 16:43
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål. Så spennende at du interesserer deg for Korea.

Det er ganske vanlig å ta et slags friår på folkehøyskole, for å gjøre det man interesserer seg for, for eksempel utforske en interesse for Sør-Korea. Folkehøyskole er altså ikke det samme som videregående. Du har altså normalt sett ikke vanlige fag som matte, naturfag osv på folkehøyskole. På folkehøgskole har du ikke karakterer eller eksamenspress. Det er kun ett år hvor du har muligheten til å lære noe nytt og ha en stressfri skolehverdag. Vi har skrevet masse om folkehøgskole i artikkelen under svaret, og anbefaler deg å lese den. 

Når det gjelder penger, kan du søke om lån i fra Lånekassen for å gå på folkehøgskole. Da får du støtte etter reglene for høyere og annen utdanning. Dette er et lån som er rente- og avdragsfritt så lenge du mottar støtte til fulltidsstudier. Som regel behøver man ikke å betale tilbake så lenge man studerer eller er elev på fulltid, så lenge man søke om støtte i fra Lånekassen.

Du kan få støtte i fra Lånekassen i til sammen 8 år til høyere og annen utdanning. Man kan få støtte til mer en en utdanning, så lenge man ikke bruker mer en 8 år. 

Vennlig hilsen Lånekassen og UngInfo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Et år på folkehøgskole?

Jente jobber med studier (colourbox.com)

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag