Hopp til hovedinnholdet

Er det for tidlig å begynne med sminke i 7.klasse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på snart 13 år, jeg begynner i 7. Klasse til høsten. Jeg har veldig lyst til å begynne med litt mascara, men vet ikke om jeg burde. Har snakket med mamma, og hun sier at vi må vente litt å se. Så hun sier kanskje. I fjor (6. Klasse) brukte jeg kun mascara i bursdager eller på noen spesielle anledninger. Men hvis jeg begynner med mascara for tidlig vil jeg ødelegge øyevippene mine da? Jeg føler ikke at jeg ukomfortabel uten mascara på, men liker med best med. Mamma begynte med litt mascara andre året på videregående. Pappa har ikke så mye å si rundt det. Det er egentlig ikke så mange som bruker sminke av jentene i klassen min det er bare 2-3 stykker i blant. Men er det for tidlig å begynne i 7. Klasse med sminke? Og vil man ødelegge øyevippene hvis man bruker for mye mascara eller starter for tidlig?

SVAR

Besvart 08.08.2018 10:14:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Føler du på kroppspress?

Fra vi er unge blir vi utsatt for skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok. Men det trenger ikke å være sånn.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
account_circle