Hopp til hovedinnholdet

Hjemmeundervisning

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg begynte akkurat i 10.klasse, men jeg trives ikke. Jeg har slitt mye med angst, depresjon og panikkanfall. I fjor var jeg borte fra skolen i flere måneder pga det. Jeg har hatt flere møter med helsesøster, lærere, leger osv. Karakterene mine ble dårlige pga alt fraværet. Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare dette skoleåret. Går det ann å ha hjemmeundervisning? Jeg og foreldrene mine har snakket om det før fordi jeg er redd jeg kommer til å ha så mye fravær og dårligere karakterer pga det i år også. Og da er jeg redd jeg ikke kommer inn på vgs :/ hva burde jeg gjøre?

SVAR

Besvart 21.08.2018 08:45:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Reglene for fravær på videregående skole

I perioden mars til august 2020 er det innført midlertidig endringer på grunn av koronoaviruset. Les mer om fraværsgrensen og nye endringer her.

 

Les mer
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle