Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med litt av hvert. Er på en måte lei av livet

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg sliter med litt av hvert depresjon, angst, tvangstanker, lei av livet på en måte. Dette blir jeg veldig sliten av selvom jeg ligger i sofaen og har sovet hele natten kan jeg plutselig sovne. Dette blir jeg sliten av. Ett annet eksempel er for eks hvis jeg er hjemme alene og skal låse alle dører kan jeg gå rundt og kjekke om dørene er låst opp til 5 ganger. Jeg er veldig glad i skolen men jeg vil virkelig ha det bra på skolen jeg gjør så godt jeg kan. Noe jeg ikke klarer med alle tanker. Jeg får ikke sovnet om kvelden/natten. Klokka bikker alltid 4-6 om morgenen når jeg sovner og kommer meg så vidt opp det er ikke sånn at jeg holder på med mobilen eller noe sånt. Grunnen til at jeg har det bra på skolen er da føler jeg at alt annet slipper. Alle vonde tanker forsvinner. Sånn egentlig skulle jeg ønske at skoledagene var lengre så jeg slipper og dra tilbake til det vonde ufrivillig. Da kan jeg være med venner og en jente jeg liker og bare fokusere på det. Sorry for rotete spørsmå

Besvart 31.08.2018 21:07
 

Svar
Hei gutt 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du blir lei når du har det så strevsomt!

Det høres ut som du har  mye bekymringstanker og grubling som gjør at du får problemer med å sove og med å ha det så bra du ønsker på skolen.

Du må også sjekke om du har låst mange ganger noe som høres slitsomt ut. Dette er noe mange gjør når de har det vanskelig. Det kan være fordi de har så mye å tenke på så de husker ikke om de har låst eller det kan være at man "må" sjekke ellers får man det verre. Vet du hvorfor du "må" sjekke? Dette bør du også snakke med noen om.

Vet du hva slags tanker du tenker og hva du er bekymret for? Vet du hva som gjør at du har det vondt?

Det er ikke alltid man vet hva man tenker på fordi vi gjør det helt automatisk. Jeg vil sterkt råde deg til å snakke med helsesøster på skolen din om hvordan du har det. Det å ha noen som du kan fortelle om tanker og bekymringer med vil hjelpe deg til å få det bedre.

Det er slitsomt å ha mange tanker i hodet!

Du sier noe om at du har det bedre på skolen når du er med venner og ei jente du liker. Det kan bety at når du gjør noe annet enn  tenke så har du det bedre.

Det kan noen ganger være lurt å avlede tankene sine når de er som verst. Det er mange som syns det hjelper å skrive ned i en bok alt man tenker på, eller tegne, høre på musikk eller andre ting som du syns der positivt for deg å gjøre.

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror kan være til nytte for deg å lese.

Håper du får det bedre snart!

God klem til deg.

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag