Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med litt av hvert. Er på en måte lei av livet

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg sliter med litt av hvert depresjon, angst, tvangstanker, lei av livet på en måte. Dette blir jeg veldig sliten av selvom jeg ligger i sofaen og har sovet hele natten kan jeg plutselig sovne. Dette blir jeg sliten av. Ett annet eksempel er for eks hvis jeg er hjemme alene og skal låse alle dører kan jeg gå rundt og kjekke om dørene er låst opp til 5 ganger. Jeg er veldig glad i skolen men jeg vil virkelig ha det bra på skolen jeg gjør så godt jeg kan. Noe jeg ikke klarer med alle tanker. Jeg får ikke sovnet om kvelden/natten. Klokka bikker alltid 4-6 om morgenen når jeg sovner og kommer meg så vidt opp det er ikke sånn at jeg holder på med mobilen eller noe sånt. Grunnen til at jeg har det bra på skolen er da føler jeg at alt annet slipper. Alle vonde tanker forsvinner. Sånn egentlig skulle jeg ønske at skoledagene var lengre så jeg slipper og dra tilbake til det vonde ufrivillig. Da kan jeg være med venner og en jente jeg liker og bare fokusere på det. Sorry for rotete spørsmå

SVAR

Besvart 31.08.2018 21:07:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle