Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig stresset for prøver og alt går dårlig.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg går i 9. klasse på undomskolen nå. Det er veldig mye prøver og lekser. Jeg er veldig stresset og føler at det går veldig dårlig. Når jeg får en 4 rakner det helt får meg. Foreldrene mine har høye forventinger til meg siden storesøsteren min fikk veldig gode karakterer. Får mye 5 og 6 men føler at jeg kan gjøre det bedre hele tiden. Jeg sliter veldig i spansk. Jeg forstår det rett og slett ikke. Jeg gruer meg veldig til VGS siden da er sikkert mange blit veldig flinke i spansk men så kommer jeg og ikke kan noen ting! Lurer på om du har noen tips, klarer aldri å slappe av å roe ned ordentlig. Det begynner å vises også, er veldig irritert og sur hele tiden, sover veldig dårlig og har fått masse kviser igjen. Hjelp! Hilsen desperat 14 åring

SVAR

Besvart 06.11.2018 10:44:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

 

Les mer
attach_file

Stressa? Appen SMART kan hjelpe deg

Du kan oppleve stort stress hvis du utsettes for en krise eller katastrofe, eller du kan kjenne økt stress om du har mye arbeidspress og oppgaver du skulle ha gjort. På SMART-appen finner du tips, råd og øvelser for å takle stress.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hvordan få bedre karakterer?

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle