Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mange negative tanker om meg selv, Hvordan få det til å gå over?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 13 år.Jeg har nesten nettop begynt på ungdomskolen og jeg vet ikke helt hva jeg syntes. Jeg våkner om morningen og tenker at jeg gleder meg til skolen,jeg går rundt og tenker at jeg gleder meg, men gjør jeg det? Jeg liker timene fordi klassen min er morsom og jeg elsker følelsen av å sitte ved siden av bestevennen min å ha latterkrampe når vi egentlig ikke kan le. Men når jeg kommer på skolen begynner jeg å svette, jeg får luft i magen og den lager rare lyder,jeg har vondt i magen,føler at jeg lukter vondt, ikke har kule nok klær,at jeg er stygg.Jeg sitter i timen og kjenner hjertet som banker hardt og fort fordi jeg er redd for å bli spurt om noe jeg ikke kan svaret på.Sånn er det helt fra jeg står opp om morningen og helt til jeg kommer hjem fra skolen. Jeg kan ikke gå i grå gensere fordi jeg får helt sjuke svetteringer av å sitte stille? Jeg skjønner ingenting? Gruer jeg meg til skolen? Hvordan får jeg alt dette til å gå over? Hvordan ikke føle meg så stygg?

SVAR

Besvart 08.11.2018 23:14:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Hva er stress?

Stress er et ord vi bruker hele tiden uten å tenke særlig over hva vi legger i det. Men hva betyr det egentlig? Hva skjer i kroppen når vi er stressa?

 

Les mer
attach_file

Luft i magen?

Alle promper! Det er helt naturlig og normalt! Men noen ganger kan man bli så oppblåst og føle at man må prompe så ofte at det er vondt og plagsomt.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle