Hopp til hovedinnholdet

Jeg trives ikke i klassen min.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg trives ikke så mye i klassen min lenger. Altså, jeg blir ikke mobbet eller holdt utenfor eller noe men jeg føler meg veldig alene. Jeg hadde mange gode venner i klassen før men nå er jeg bare med folk fra di andre klassene. Jeg har EN god venn i min klasse men hun velger alltid andre oven for meg. Jeg passer bedre med dem i de andre klassen og føler alle i min egen klasse er så annerledes i fra meg så jeg har sluttet å være med dem egentlig, jeg tror ikke de liker meg mer heller. For eksempel i dag skulle klassen vår på noe så vi tokk bussen. Jeg skulle sitte med den ene venninna mi men så endte hun opp med å sitte med en annen i stedet. jeg smilte og sa at det gikk fint, men det gjorde egentlig ikke det. så jeg satt meg på et ledig sete og håpet at noen av de andre skulle komme men ingen satt seg med meg, jeg satt helt alene. Jeg er bare redd for at det skal være sånn hver gang. Jeg vil ikke være alene. det er kanskje min egen feil men hva bør jeg gjøre?

Besvart 09.11.2018 19:38
 

Svar
Hei

Det er leit at du ikke trives i klassen din. Det at du opplever at du blir utestengt kan du kanskje gjøre noen med selv. Når noen spør om hvordan du har det. Eller om det er greit at du må sitte alene på et sete i bussen. Så prøv å være ærlig og si ifra at du også vil sitte sammen med noen.

Kanskje opplever de i klassen din at du trekker deg unna. Prøv å være sammen med de i klassen din mest mulig. Smil og si hei til de i klassen din. Prøv å tulle og tøyse litt. Du kan spørre noen om dere kan gå sammen i friminuttet eller gjøre noe sammen etter skolen.

Det å smile og se på de andre. Være hyggelig og være sammen med de som du går i klassen med og bli bedre kjent med de er lurt. 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan bli populær?

Vennegjeng (colourbox.com)

Hvis du føler deg sjenert, upopulær eller uinteressant, er du ikke alene. Det er vanskelig å gi et konkret svar på hvordan du kan bli mer "populær", men her er noen tips som kan være verd å få med seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag


Quiz: Hva vet du om russetida?

Hvem blir vanligvis svartruss?