Hopp til hovedinnholdet

Studiekompetanse på yrkesfaglige utdanningsprogram

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, fant ikke det temaet jeg lette etter så valgte "Skolehverdag" fordi det er nærmest. Lurer på noe angående v.g.s. Har veldig lyst til og ta yrkesfaglig vgs- skolegang men vil ikke jobbe som noe yrkesfaglig. Jeg vil ta Restaurant og Matfag, men vil jobbe som lærer. Jeg vet at man kan ta- påbygging til generell studiekompetanse. Jeg er veldig glad i å lage mat, å ønsker derfor og ta den linjen på vgs. Når jeg har fullført vgs vil jeg studere lærerutdanningen ved universitetet. Er skoleflink og har 4,9 i snitt. Hva bør jeg gjøre/hvordan bør jeg gjøre det?

Besvart 09.11.2018 15:42
 

Svar
Hei

Det er fullt mulig å få generell studiekompetanse ved å restaurant- og matfag (RM) på vgs.

Da kan du gå Vg1 og Vg2 på ditt yrkesfaglige utdanningsprogram, for deretter å velge Vg3 påbygg til generell studiekompetanse.

En annen mulighet er å fullføre den yrkesfaglige utdanningen din (med fagbrev), for deretter å ta Vg4 påbygg til generell studiekompetanse. Da vil du både få studiekompetanse og ha et fagbrev.

Lykke til!

 

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag