Hopp til hovedinnholdet

Må jeg fullføre videregående? Hvilke muligheter har jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 17 år og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg går VG2 og gikk på interiør og utstillings design til høstferien, men etter høstferien gikk jeg til rådgiveren å byttet til frisør. Fordi jeg følte jeg fikk det til bedre, men noe er dumt med det også, for jeg er veldig lei skolen å vil ikke gå på skolen lenger. Men etter dette året må jeg endten gå videre utdanning eller være lærling, men jeg vil ikke bli lærling og jeg vil ikke gå videre utdanning. Men hvis jeg bare går dette året ferdig får jeg jo ikke noe utdanning. Men spørsmålet mitt er. Er det noe jeg kan gjøre som gjør at jeg slipper å gå videre utdanning eller å være lærling. For vil ingen av delene, men det er jo ikke noe vits å gå ferdig dette året hvis jeg ikke har andre muligheter etter dette året. Kan jeg få utdanning på en annen måte eller hva kan jeg gjøre? Jeg gråter veldig ofte på grunn av dette og er redd jeg ikke kommer til å få en bra jobb i fremtiden om jeg ikke går videre eller blir lærling.

SVAR

Besvart 19.11.2018 13:04:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
account_circle