Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fag kan jeg få eksamen i i VG3 studiespesialisering?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg har fritak fra nynorsk skriftlig, og jeg har valgt et programfag fra vg2 (sosiologi). Hvordan vil dette påvirke mine eksamener? Altså hva er det egentlig mulig å komme opp i skriftlig? Foruten om de fagene har jeg psykologi og politikk og menneskerettigheter. Går i vg3

Besvart 12.01.2019 15:45
 

Svar
Hei

Du kan se denne oversikten over trekkordningen til eksamen i Vg3 på udir.no. 
For deg som går på studiespesialiserende Vg3, skal du opp i skriftlig norsk, skriftlig eksamen i to fag, og i tillegg én muntlig, praktisk eller muntlig-praktisk eksamen. Altså fire eksamener tilsammen, hvor en av dem er norsk, en av dem er muntlig, og de to siste er trekkfag. 

Hvis du har fritak fra nynorsk, kan du ikke trekkes opp i dette, men det vil bli erstattet av et annet fag du kan trekkes opp i. 

Vi er ikke fullverdige eksperter på dette dessverre, så vi anbefaler at du spør rådgiver eller administrasjonen på skolen din om hvilke fag som er gyldige trekkfag i akkurat ditt tilfelle. Da får du presist svar på hvilke fag du kan få eksamen i. 

Så snakk med rådgiver og administrasjonen, så blir du helt sikker! 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Reglene for fritak fra fag og vurdering

bokstaver (colourbox.com)

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag