Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå i jumpsuit/ buksedress på skoleball? Danser man?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal på skoleball i begynnelsen av februar og jeg lurte på hva man går i? Mange (alle vennene mine) skal gå i kjole (til knærne fordi det er «kleskoden»), men jeg har ikke kjole og har heller ikke lyst til å gå i det. Så jeg tenkte å gå i en lang mørkeblå jumsuit (genser og bukse som henger sammen som en dress på en måte) uten «armer». Kan jeg gå i det siden det ikke er kjole og siden den er lang og det er for 10. klasse? Vil ikke at folk skal se rart på meg eller tenke at jeg må gå i kjole og den må være kort. Og hva gjør meg egt på et skoleball? Bare danser? PS: svar fort påmeldingsfristen er snart ute!

Besvart 12.01.2019 15:31
 

Svar
Hei

Ofte er det en gitt kleskode på slike arrangementer. Men, den er ofte mer generell, slik som "Kleskode: pyntet". Dette betyr at en jumpsuit er helt innenfor å gå med! Det viktigste er at du føler deg vel og komfortabel, da blir ofte kvelden mye bedre også :) Om du føler at du får blikk/ kommentarer på at du går med noe annet enn kjole, kan du markere deg. Du kan for eksempel spørre høflig hva det er som gjør at noen ser på deg, eller kommer med kommentarer. 

Samtidig tror jeg ikke dette er noe folk vil tenke over på en slik kveld. Det viktigste er jo å ha det gøy! Mange danser, noen kommer sikkert til å snakke litt, kanskje det serveres mat og ofte holdes taler. 

Jeg er sikker på at du kommer til å få en hyggelig kveld! Vær sikker i deg selv, så blir dette bra :) Artiklene under gir flere tips. 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag