Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fag kommer på vitnemålet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei 16 år gammel jente som går i 1. klasse på vgs. Jeg skal regne ut hvilke karakterer jeg må gå ut av vgs med for at jeg skal komme inn på mitt ønskede studie. Problemet er at jeg ikke er sikker på hvilke og hvor mange karakterer jeg skal ha på vitnemålet mitt. Derfor får jeg ikke regnet ikke regnet ut snittet og bestemt meg for hvilke karakter jeg må ha i hvert fag. Jeg går studieforberedende og skal i 2. klasse gå vidre til SSØ. Jeg går p-matte og har spansk som er obligatorisk i to år. Jeg vet vi skal velge programfag til neste år, men jeg har fortsatt ikke bestemt meg for hvilke. Det jeg lurer på er hvor mange karakterer og hvilke fag som skal stå på vitnemålet slik at jeg kan finne it av hva jeg må få i de ulike fagene (se bort i fra programfag siden jeg ikke har bestemt meg, men jeg vet fortsatt ikke hvor mange programfag jeg må velge til neste år). Håper dette var forståelig og takk uansett.

SVAR

Besvart 14.01.2019 15:38:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er karakterene mine gode nok til å komme inn på vgs?

Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på førsteønsket ditt varierer fra år til år, og fra skole til skole. Fjorårets poenggrense kan gi en pekepinn på om du kommer inn.

 

Les mer
attach_file

Fagvalg på studiespesialisering

Lurer du på hva programfag er og hvilke du eventuelt bør velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Opptakskrav til høyere utdanning

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge?

 

Les mer
account_circle