Hopp til hovedinnholdet

Ingen liker meg på skolen og læreren har sendt meg til psykolog.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heisann,jeg er en jente som går i 10.klasse og er 15 år.Siden 9.klasse begynte jeg virkelig å hate skolen.Det var på grunn av at jeg mista mine bestevenner!Det var en teit konflikt mellom oss..siden da har alt GÅTT TEL HÆLVETTE!Jeg har ingen å være sammen med i friminuttene lengre,slevom mange av jentene har sagt«bare kom å sett deg sammen med oss».Jeg tør ikke å gå til dem,selvom jeg gjør d noen ganger,men jeg sier ingentin,bare sitter å smiler.uansett så liker dem meg ikke(lengre).Hu ene som sa jeg kunne sitte sammen med dem,inviterte ikke meg i Bursdagen sin,men alle andre jentene.Det sier jo bare litt om at de egt ikke bryr seg om meg,selvom de sier alt dette.Jeg fikk å vite at lærenen min tydelighvis har snakka med jentene i klassen om de spør omjeg vil sitte med dem osv.så de gjør det bare for at læreren har sagt d til dem.Jeg er også blitt bitch-blikket fra mine gamle bestevenner.(Det var egt bare før).læreren sendte faktisk meg til en PSYKOLOG! Og jeg har ikke bedt om det...

Besvart 23.01.2019 13:19
 

Svar
Hei jente 15 år.

Så leit at du har det så vanskelig og er begynt å hate skolen. Og jeg kan forstå at du synes det er vanskelig om du har fått tanker om at ingen i klassen bryr seg om deg og bare tar deg med fordi læreren har sagt det. Slike tanker og oppfatninger av seg selv og andre, er både urettferdige og lite hjelpsomme.

Samtidig skriver du at andre faktisk forsøker å ta ta deg med og hjelpe deg, selv om du oppfatter at de ikke gjør det. Det gjelder både dine medelever og din lærere. Men det er ikke alltid så lett å oppfatte at de forsøker om du tenker at de ikke gjør det av godhet uten at du virkelig har sjekket om dette stemmer. 

Men hva skal til for at de skal like deg? Hva kan du gjøre for at de skal oppfatte deg som positiv og imøtekommende? Husk at vennskap og gode relasjoner handler om å gi og ta og det krever at begge parter viser positiv innstilling til hverandre.

Det er ikke lett å være positiv mot noen som er avvisende. Og dessverre må jeg si at slik du beskriver deg selv når du er sammen med dine klassekamerater, er det lett at du kan bli oppfattet negativt og avvisende, og det går nok veldig ut over deg. I tillegg vil en slik væremåte, dessverre forsterke din oppfatning av at ingen liker deg. Da er det viktig du kommer ut av denne negative sosiale spiralen.

Derfor er det bra ta du tar kontakt, slik at du kan få råd om hva du kan gjøre for at forholdet til dine klassekamerater blir bedre og du får det bedre på skolen. 

Jeg synes du skal ta en prat med noen voksne som kan hjelpe deg til å finne ut hva du kan gjøre for å bli en bedre venn med både deg selv og de rundt deg. Ta i mot tilbudet om å snakke med psykolog og vær åpen på hva du kan gjøre for at du skal få det bedre. 

Unngå å lås deg i oppfatningen av at ingen liker deg og at det er de andres ansvar å sørge for at du får det bedre. Alle har et ansvar for å gjøre så godt en kan for at alle har det bra, det er også et ansvar du har. 

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen din. Her kan du også få gode råd om hva du kan gjøre for å tenke annerledes om deg selv og dine klassekamerater.  Og hva som kan gjøres for at alle i klassen har et bra skolemiljø.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag