Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fag bør jeg velge?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg skal snart starte på vgs, og har derfor begynt å tenke på karaktersnitt på ulike universiteter. Jeg har veldig lyst til å studere jus, og jeg er fullt klarer over at dette krever masse arbeid og utrolig høye karakterer. Jeg får sterke 5ere og 6 i alle fag, men ønsker ikke å ta verken T-matte eller realfag. (Ønsker heller ikke fremmedspråk som programfag.) Slik jeg har forstått det da, er jeg avhengig å få et snitt på rundt 59 poeng (5,9) uten å få noen tilleggspoeng om jeg ønsker å komme inn på UiO. Jeg lurer derfor på hva jeg burde gjøre. Jeg får 6 i både matte og naturfag, men jeg liker ikke disse fagene, og ønsker å ta fag jeg faktisk liker og synes er spennende (for meg er det da samfunnsrelaterte fag). Håper på svar! Mvh 15 år gammel jente som snart skal søke på vgs

SVAR

Besvart 21.01.2019 13:14:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

 

Les mer
attach_file

Opptakskrav til høyere utdanning

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge?

 

Les mer
attach_file

Fagvalg på studiespesialisering

Lurer du på hva programfag er og hvilke du eventuelt bør velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Matematikk på videregående – hva skal du velge?

T-matte, P-matte, R-matte, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vanskelig å finne veien i mattejungelen. Her får du oversikten, så det blir lettere å velge det som passer best for deg.

 

Les mer
account_circle