Hopp til hovedinnholdet

Har skolen rett til å bare bestemme over oss utenom skoletiden

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, I et tidligere møte på skolen diskuterte lærerene mange tema som var aktuelt for oss elever, blant annet mobilbruk i skoletiden, narkotikabruk og helger og ferier. Vi fikk ut et ark der det stod litt om hva foreldre og lærerene hadde sikutert. Vi får da vite at skolen har satt regler for når vi elever skal være hjemme i helger og ferier. («Hjemme til 22:00 i helger») Vi får også vite at vi er nødt til å forholde oss til disse reglene. Ut i fra det jeg har lest både på ung.no og andre troverdige kilder skal ikke skoleregler gjelde for ettermiddager/fritid og ferier. Har skolen rett til å bare bestemme slike ting uten noe grunnlag til å gjøre det og samtykke fra oss elever?

SVAR

Besvart 29.01.2019 16:28:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når er du gammel nok?

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

 

Les mer
attach_file

Skoleproblemer? Få hjelp av Elevorganisasjonen

Har læreren din lov til å stryke deg på en prøve du ikke har vært på? Elevorganisasjonen kan hjelpe deg med problemer du har på skolen.

 

Les mer
account_circle