Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg ta fysikk 1 eller geofag 1?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg går på vg1 og holder på med å velge programfag for neste år. Jeg ønsker å studere medisin, veterinærmedisin eller bioingeniørfag. Jeg har bestemt meg for å ta kjemi 1 og 2, for da har jeg oppfylt kravene for veterinærstudiet og bioingeniørfag. Har også lyst på biologi, for man lærer mye nyttig, anatomi for eksempel, noe jeg interesserer meg for. Det er det tredje faget jeg er veldig usikker på; bør jeg ta fysikk 1 eller geofag 1? Geofag er definitivt noe jeg er bedre i, og interesserer meg mer for, men man trenger jo fysikk 1 for å komme inn på medisin. MEN, snittet for medisin er jo rundt 6 og jeg har såvidt over 5 nå. Bør jeg velge fysikk og ha alle muligheter åpne, eller bør jeg ta geofag, noe jeg synes er enda mer spennende, og allikevel ha mulighet for å komme inn på veterinær- og bioingeniørstudiet, som er 2. og 3. ønske, og som ikke har like høyt snitt? Sliter litt med T-matte, får mellom 5 og 3, og er redd for at det vil trekke ned fysikkarakteren...?

SVAR

Besvart 02.02.2019 17:36:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Drømmer du om å bli lege?

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Fagvalg på studiespesialisering

Lurer du på hva programfag er og hvilke du eventuelt bør velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Opptakskrav til høyere utdanning

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge?

 

Les mer
account_circle