Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ut i praksis som elev i helsefag?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 17 år som går 2. året nå på helsefagarbeider. Jeg kom ikke inn på linjen jeg søkte og måtte takke ja til helsefagarbeider. Dette interesserer meg ikke. i tillegg til dette har jeg ingen venner på skolen og ingen å være med, dette har jeg bestemt meg for at jeg skal tåle, få gode karakterer og holde ut, dette vet min lærer. 1. halvåret var jeg ut i praksis på sykehjem i 3 uker. Dette hatet jeg utrolig mye, jeg var bare utrolig gretten, trøtt og sint hele tiden og ville ikke gjøre noe, jeg syntes det var ekkelt og ville bare dra hjem hverdag og gruet meg hele tiden. Dette fortalte jeg til min lærer men jeg fikk beskjed om å holde ut. Nå 2.halvåret skal vi snart ut i praksis igjen, men jeg vil faktisk ikke. Den høyeste karakteren vi kan få om vi heller jobber på skolen er 2. Mitt spørsmål er, kan jeg nekte? Læreren min sa til meg at jeg måtte prate med hennes avdelingsleder, og hun er utrolig streng, jeg er redd for at hun sier nei, og at jeg må ut i praksis

SVAR

Besvart 20.02.2019 13:47:54
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Føler du deg urettferdig behandlet på skolen?

Blir du ikke sett i timene? Får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hva du kan gjøre for å løse problemet.

 

Les mer
account_circle