Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg søke studielån når jeg går på vgs?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Kan du søke studielån for å gå studiespesialisering på videregående 3 år? Ga blaffen i skolen etter 10. Klasse og angrer og ønsker å begynne for fullt nå. Problemet er at foreldrene mine kaster meg ut etter jeg er fylt 19 år og jeg må ha en inntekt til å bo et sted. Går det med studielån da på vgs?

Besvart 27.02.2019 15:09
 

Svar
Hei, gutt 18. 

Så flott å høre at du har funnet motivasjonen til å ta vgs nå. Skjønner selvfølgelig at dette kan være utfordrende om du ikke kan bo hjemme. Du kan få lån for å ta videregående, dette kan du lese mer om her
Du kan låne inntil 3200kr per måned. Om du ikke skal bo hjemme, er jo dette en ganske lav sum. Dette betyr at du må ha jobb ved siden av skolen for å ha nok penger til husleie og mat. Kanskje er det lurt å ta vgs på deltid, og heller bruke noen år ekstra? Hvis ikke kan det blir vanskelig for deg å kombinere skole og jobb, men det skal absolutt være mulig, dersom motivasjonen er på plass, i tillegg til gode arbeidsrutiner. 

Lykke til!

Lærer på videregående skole, i samarbeid med ung.no. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Penger og verktøy. (www.colourbox.com)

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag