Hopp til hovedinnholdet

Teller fraværet mitt ved inntak på videregående?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg går nå i 10 klasse og har søkt VGs. Jeg har søkt flere skoler som har relativt høyt snitt, men har også selv veldig gode karakterer så er ikke i tvil om jeg kommer inn, men jeg har kronisk migrene, noe som jeg har hatt veldig lenge, og dette har gått mye ut over skolen. Har så og si veldig mange fraværsdager til sammen, jeg får strøket noe av det men det som er igjen er fremdeles en del. Linjen jeg vil gå på er studiespesialisering og fra VG2 vil jeg gå fordypning i realfag, men skolene jeg har søkt har også forskerlinje, som er en egen linje innforbi studiespesialisering. Når de velger hvem som får komme inn ser de på matte og naturfags karakteren din for det meste, og dem har jeg på plass, men er det mulig at jeg ikke kommer inn på forskerlinjen fordi jeg har for mye fravær? Vi skal også legge til dokumentasjon av migrenen til søknaden, men hvor mye vil fraværet mitt påvirke om jeg kommer inn eller ikke? (Har lest eg lignende svat her inne men ble ikke serlig klok på det)

SVAR

Besvart 06.03.2019 02:18:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Søkt videregående skole - hva skjer nå?

Her kan du lese om inntakene, hva du må huske på, svarfrister og ventelister. Og kommer du ikke inn der du helst vil, kan det likevel finnes muligheter.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle