Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få fritak for muntlig eksamen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg går vg1 og har fått legeerklæring på at jeg har fritak på munlig eksamen til våren pga psykiske problemer. Jeg går også til bup, og kan sikkert skaffe en dokumentasjon derfra også. Er dette i det hele tatt mulig? Å få fritak fra muntlig eksamen på VG1? Og hvordan gjør jeg det? Må legeerklæringen leveres til rektor, og må jeg søke om fritak? Hvem på skolen henvender jeg meg til og når bør jeg gjøre det? Til info går jeg yrkesfag.

SVAR

Besvart 15.03.2019 11:05:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Rett til tilrettelegging av prøver og eksamen

Allergi eller senebetennelse i armen? Behov for bestemte hjelpemidler for å gjennomføre eksamen? Skolen plikter å hjelpe deg med tilrettelegging på prøver og eksamen.

 

Les mer
attach_file

Muntlig eksamen - Hvordan fungerer det?

Hvor lenge varer muntlig eksamen? Når får jeg vite oppgaven? Hvem bestemmer hvilken karakter jeg får? Det er mange som har spørsmål om muntlig eksamen - Vi har laget en oversikt over hva du kan forvente deg.

 

Les mer
attach_file

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

 

Les mer
account_circle