Hopp til hovedinnholdet

Sliter med angst. Prestasjonsangst

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg sliter med angst og det er ikke så gøy at det kommer i veien for skolen. Feks når vi skal ha presentasjoner forran klassen blir jeg veldig stressa og vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Når jeg er ferdig prøver jeg å holde tårene inne så mye så mulig. Og når jeg går alene i gangene skjer det samme. Lurte på om det er noe som kan hjelpe for at dette skal slutte. Mvh. Jente, 13 år

SVAR

Besvart 17.03.2019 13:21:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle