Hopp til hovedinnholdet

Hvilke karakterer teller på vitnemålet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg går p.d.d. tredje året på videregående skole, og går linjen «Kunst, Design og Arkitektur» + studiespesialiserende. Dette innebærer at vi har alle fag innen studiespesialiserende utdanning (dvs. vi får generell studiekompetanse). Men i tillegg har vi rundt 10 timer ekstra hver uke med ekstra kunstfag. I kunstfagene er det svært vanskelig å oppnå god karakter ettersom kunst er subjektivt. I den forbindelse lurte jeg på om det finnes en eller annen måte å «fjerne» kunst-karakterene fra vitnemålet, da disse trekker meg mye ned (ikke inkludert kunstrelaterte valgfag. Disse må stå for å få generell studiekompetanse). Jeg har jo alle de obligatoriske fagene, bare med kunst i TILLEGG. Eller er det slik at jeg bare må «finne meg i det» siden det er dette utdanningsløpet jeg selv har valgt? Jeg tenkte jo ikke på alt dette da jeg skulle velge linje på ungdomsskolen, og ble ikke godt nok informert. Tusen hjertelig takk på forhånd. Mvh. fortvilet jente

SVAR

Besvart 20.03.2019 01:55:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan får jeg generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning. Hvordan oppnå generell studiekompetanse? Og finnes det alternative måter å søke høgskole eller universitet på?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
account_circle