Hopp til hovedinnholdet

Har blitt slått av en jente, hva kan jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år. Jeg har blitt anklaget for å ha kalt en jente stygge ting, etter denne jenta hadde fått vite dette fra noen andre kom hun bort til meg å slo meg i ansiktet. Hun prøvde flere ganger, men hun traff bare en gang siden noen stoppet henne. Jeg tok ikke igjen. Jeg vet også at hun har slått til flere folk enn bare meg. Jeg har en gang ikke sakt noe stygt om henne. Kan man anmelde dette? Hvem skal man snakke med når man ikke går på samme skole?

Besvart 09.04.2019 21:57
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

Dette er ingen god opplevelse og du skal ikke risikere å bli slått!
Slik du beskriver det, hadde du heller ikke gjort det du har blitt anklaget for.

Selv om du ikke går på samme skole som jenta som slo deg, skal du selvfølgelig si ifra om hva som har skjedd! Du bør fortelle om dette til dine foreldre/foresatte de skal kunne hjelpe deg i denne saken. Videre kan du si ifra om hva som har skjedd på skolen du går på. Du kan snakke med en du har tillit til på skolen; rektor, kontaktlærer eller en annen voksenperson.
Om dette er noe du ønsker å anmelde må du snakke med foreldrene dine om. Skolen skal ta tak i denne saken, selv om dere ikke går på samme skole. Dette handler bl.a. om at alle skal ha et trygt og godt skolemiljø.

Det er viktig at du er åpen, ærlig og ikke minst forteller voksne du stoler på om hva som har skjedd. Denne saken må det tas tak i.

Lykke til!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Straffet for hetsing på nett?

Du bestemmer!

Visste du at nettmobbing kan være straffbart? På Dubestemmer.no kan du lære mer om personvern og dine rettigheter på nett.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag