Hopp til hovedinnholdet

Kommer jeg inn på Vg2 med stryk i ett fag?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg går VG1 studiespesialisering og har 2 i matte. Har god karakter i resten av fagene. Jeg er redd for å få stryk på tentamen, og da får jeg vel kanskje stryk i standpunkt? Kommer jeg meg inn på den skolen på VG2? Jeg snakket med læreren min og hun sa det er kun elever med ikke vurdert som står i fare for å komme inn på den skolen de har søkt på. Er stryk i standpunkt ikke vurdert da? Siden jeg trodde det betydde at man har prøvd men ikke klart det (Og at hvis man har mer enn 10% fravær at det blir ikke vurdert) Og at hvis man da har 1 i standpunkt så tels det ikke som stryk... Det er itilegg 7 stykk som slutter i klassen min, og har hørt at det betyr det er større sjangse for oss i den klassen å komme inn. Har søkt litther og der, noen steder kom det at jeg ikke kommer inn mens andre steder kom det at jeg kommer inn å VG2 med stryk i et fag. Jeg er veldig bekymret og skal bruke tiden mye på å lese, men hva tror dere? Kunne jeg få mer spesifikt svar itilfelle jeg får kort:)

SVAR

Besvart 10.04.2019 15:16:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

 

Les mer
account_circle