Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om jeg drar på ferie før eksamen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg går VG2 elektro i år og foreldrene mine har bestilt en ferie rundt eksamenstiden siden det var billigere billetter ved denne tiden. Jeg vet at jeg skal ha min elektro eksamen før jeg dra på ferie, men hvis jeg kommer opp i for eksempel norsk skriftelig vil jeg være på ferie når den er. Det jeg lurer på er hvordan det er og ta opp en eksamen med privatist hvis jeg kommer opp. Jeg skal ta påbygg neste år og er usikker om jeg kan komme inn dette året hvis jeg tar opp eksamen med en privatist eller om jeg må vente til neste år for å komme inn. Mvh bekymret 17 åring

SVAR

Besvart 15.05.2019 11:11:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole? Vil du forbedre karakterene dine? Da kan du ta eksamen i fagene som privatist.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
account_circle