Hopp til hovedinnholdet

Gruer meg til ungdomsskolen. Kan jeg bytte klasse ? tips til å huske.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal begynne på ungdomsskolen neste år. Jeg gruer meg til det meste. Jeg er redd for at jeg skal skuffe foreldrene mine hvis jeg gjør det dårlig. De ikke kjefter på meg hvis jeg gjør det dårlig en gang, men hvis det gjentar seg. Er også bekymret for anmerkninger. Ungdomsskolen jeg skal begynne på er ikke så veldig bra, det har vært mye uro og slåssing blant elevene. Lærerne er heller ikke så bra. Derfor vil foreldrene mine at jeg skal gå på en annen skole inne i byen. Jeg vil jo få bra karakterer og gå på en skole der folk ikke slåss med medelever, men jeg tørr ikke å begynne på en ny skole uten NOEN av vennene mine. Jeg er ikke så glad i nye mennesker, vet at mange får nye venner og sånt. Kan mamma bestemme hva jeg får kjøpe med mine egne penger? Sminke og sånt Kan jeg bytte klasse hvis jeg ikke liker den? Tips til å huske det man har lest til en prøve? På forhånd takk for svar(: Hilsen jente som gruer seg til forandring i livet

Besvart 15.05.2019 19:25
 

Svar
Hei

Jeg oppfatter 4 spørsmål fra deg. Jeg velger da å sette nummer på mine svar.

1. Har du snakket med foreldrene dine om at du er redd for å skuffe de? Fortell at du bruker tid på å tenke på det. Sammen kan dere snakke om hva som vil gjøre foreldrene dine skuffet og hva du kan gjøre for å unngå det. 

2. Har du ikke fått anmerkninger før er det lite sannsynlig at du skal få det nå. Gjør det læreren vil du skal gjøre så vil ikke det bli noe problem. 

3. Det er vel ikke alle elevene på skolen som sloss? Ofte er det grupper som har ulike oppfatninger av skolen som sloss. Det kan og tenkes at det er 10 klasse som sloss og de er borte når du skal begynne.  Det kan og være at ryktene du har hørt ikke er hele sannheten om skolen.

Er du usikker så snakk med helsesykepleier på skolen din. Mulig du kan få komme på besøk på ungdomsskolen og se hvordan det er der. Treffe noen lærere og helsesykepleier der. Det kan gjøre det lettere i stede for å bytte skole og bli kjent med alle som går der. 

4.Det er mulig å bytte klasse dersom det er helt umulig å gå i klassen du har kommet i. Er det noen i klassen din du vil fortsette å gå i klasse med, spør lære om det er mulig å ta hensyn til det på ungdomsskolen. Det er lettere når skolen vet hvem som ønsker å fortsette i samme klasse. 

5. Er pengene du skal bruke gaver som det ikke er satt noen grenser  på skal du kunne bruke pengene som du vil. Som 13 åring er det ikke sikker du og foreldrene dine er enige om at det du velger er riktig. 

Snakk sammen og se om dere kan komme fram til en løsning som dere begge er enige om. 

6. Det første og viktigste er å akseptere at du må bruke tid på å lære noe nytt. Det er flere ulike teknikker som kan benyttes. Jeg vil anbefale deg å lese gjennom artikkelen jeg har lagt med om temaet. Det er mange muligheter og det beste er å teste ut hva som vil fungere for deg. Du er velkommen tilbake dersom du ikke fant noe som passet for deg i artikkelen. 

Det her kommer du til å klare.

Håper du har fått svar på det du har spurt om. 

Ta en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

5 tips til den første tiden på ny skole

Skoleelever (colourbox.com)

Mange kjenner sommerfugler når de skal begynne på videregående. Nervøs fordi du ikke kjenner noen fra før? Usikker på hva som kreves? Her er tips så du kan finne deg til rette.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Studieteknikk - Hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag