Hopp til hovedinnholdet

Kommer jeg inn på vgs hvis jeg ikke møter opp på eksamen i 10. klasse?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på en ting. Muntlig eksamen nærmer seg snart. Og det jeg lurte på var d at, hvis jeg dropper eksamen på ungdomskolen nå, vil jeg da fortsatt komme inn på videregående skole av de 3 forksjellige linjene jeg har søkt?

Besvart 12.06.2019 15:47
 

Svar
Hei! 

Ja, du har rett til å komme inn på et av ønskene som du har satt opp på søknaden din. Men det vil påvirke snittet ditt veldig om du ikke møter opp på eksamen, og vil mest sannsynlig minske sjansen din på å komme inn på førsteønske. Det er nemlig karakterene dine (snittet) som avgjør hvor du kommer inn. Du kan lese mer om dette på vilbli.no.

Reglene kan variere fra fylke til fylke, så jeg anbefaler deg å ringe Inntakskontoret i fylket ditt. Da kan du få et sikkert svar på hva som skjer hvis du droppe eksamen og om du fremdeles har rett til å komme inn på vgs. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Muntlig eksamen - Hvordan fungerer det?

Gutt presenterer eksamensoppgave til lærer (www.colourbox.com)

Hvor lenge varer muntlig eksamen? Når får jeg vite oppgaven? Hvem bestemmer hvilken karakter jeg får? Det er mange som har spørsmål om muntlig eksamen - Vi har laget en oversikt over hva du kan forvente deg.

Les mer

Råd til muntlig eksamen

Jente står foran en forsamling og skal presentere leksene sine (Foto: colourbox.com)

Husk at det er vanlig å bli nervøs. Jobb med å finne en strategi for hvordan du kan takle dine egne nerver, dersom du frykter at de skal påvirke resultatet på eksamen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag