Hopp til hovedinnholdet

Er karakterene så viktig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er nettop ferdig med vidergående og har fått igjen mine eksamenskarakterer. Jeg er veldig skuffet, men samtidig føler jeg at jeg ikke kunne forventet noe bedre. Jeg kom opp i norsk, både i sidemål og i hovedmål. Jeg har 3 i norsk standpunkt og fikk 2 på eksamen. Jeg jobber hardt med skole har alltid gjort det, men får ikke de resultatene jeg vill ha. Jeg klarer liksom ikke bedre. Dette går så sykt mye utover selvtelitten min og tar veldig på motviasjonenen min for å jobbe videre når det aldri lønner seg. Men jobbe gjør jeg uansett. Men nå har jeg fått 2 i norsk og på matte eksamen, selvom jeg hadde 4 i standpunkt i matte. Jeg klarer bare ikke prestere på eksamen... Jeg har veldig lyst inn på idrettshøgskolen, eller lærer skolen. Men jeg kommer jo ikke inn.. Så jeg har søkt på folkehøgskole i stedenfor. Er karakterene så viktig? Jeg kan prøve så godt jeg kan og ta dem opp men kommer ikke til å få til bedre. Hilsen en ganske fortvilet jente med en mørk framtid

SVAR

Besvart 29.06.2019 23:44:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Hva teller for karakteren?

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene settes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter dine karakterer.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Er karakterene mine gode nok til å komme inn på vgs?

Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på førsteønsket ditt varierer fra år til år, og fra skole til skole. Fjorårets poenggrense kan gi en pekepinn på om du kommer inn.

 

Les mer
account_circle