Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta Vg2 og Vg3 samtidig?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei,kjæreste min skal flytte til Tyskland snart. Vi vil at jeg skal og komme der etter cirka 6 måner,men problemet er at jeg begynner med vgs2 nå og jeg lurer på om det er mulig at jeg blir ferdig med vgs2 og vgs3 i et år?jeg har tenkt og på å ta kurs men jeg vet ikke er det lurt å ha bare kurs uten om at du har papir at du er ferdig med vanlig skolen. Vet dere om det finnes noe å bli fortere ferdig med vgs2?(Jeg er i helse linije).

Besvart 17.08.2019 12:36
 

Svar
Hei,

og takk for ditt spørsmål!

Det kan være mulig å ta Vg2 og Vg3 på ett år, men det krever veldig mye jobb. Sannsynligvis må du også ta mange fag som privatist. Dette betyr at du må lese deg opp på fagene alene og ta eksamen før jul eller sommeren.

 

Hvis du kjører to år samtidig, får du neppe undervisning i alle fagene, med mindre du kjøper timer på kveldstid hos en privatskole som for eksempel Sonans, Akademiet, Bjørknes. 

Vårt beste tips er at du tar kontakt med rådgiver på skolen din. Da kan dere snakke om mulighetene for å bli tidligere ferdig med helselinja på din skole.

Jeg skjønner dessverrre ikke hvilket kurs du tenker på å ta, så det er vanskelig å svare om det er lurt å ta det, men det kan du også snakke med rådgiver på skolen om. I tillegg er det mulig å få utdanningsveiledning fra karrieresenteret i fylket ditt

Les også artikkelen om å være privatist. Her ser du at du må melde deg opp innen midten av september hvis du ønsker å ta noen privatisteksamener før jul. 

 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag