Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter psykisk og det går utover skolen.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Eg sliter veldi på skulen for øyeblikket. Eg går andre året på vidergåande og har mista all motivasjon. Eg slit veldig psykisk for øyeblikket og føler meg ikkje som megsjølv. Når eg først kom inn på vidergåande hadde eg toppkarakterer, nå slit eg med å bestå fag. Det er ikkje fordi stoffet er vanskelig. Eg bare er ikkje megsjølv og veit ikkje kordan eg skal komme meg gjennom dette skuleåret. Har prøvd å snakke med rådgiver og kontakltlærer men finner ikkje ut av det. Eg ønsker å få vitnemål, men slik som helsen er no kjem det ikkje til å gå. Har vurdert å ta eit friår men veit ikkje om det kanskje kan bli for vanskelig å komme tilbake etterpå. Har også sett på det å vere privatist og ta fag på nett men vi har ikkje mykkje penger. Kva er mulighetene og rettene mine?

SVAR

Besvart 30.09.2019 14:49:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Enkle råd når livet er vanskelig

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle