Hopp til hovedinnholdet

Søke om utvide fraværsgrense pga sykdom

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hvordan går jeg fram for å få utvidet fraværsgrensa fra 10% til 15%? Jeg skulker noen ganger fordi jeg føler meg for deprimert og tom for energi til å dra på skolen. Jeg har blitt diagnosert med både PTSD og moderat depresjon. Nå har jeg fått varselbrev i to fag på grunn av fravær og manglende vurderingsgrunnlag. Jeg vet at elever i en vanskelig situasjon har rett til å få utvidet grensa til 15%, men jeg vet ikke hvem jeg skal kontakte eller hvilke lover som gjelder. Jeg går på skole i Nordland fylke.

SVAR

Besvart 31.10.2019 11:02:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Reglene for fravær på videregående skole

I perioden mars til august 2020 er det innført midlertidig endringer på grunn av koronoaviruset. Les mer om fraværsgrensen og nye endringer her.

 

Les mer
attach_file

Når skolen er et ork

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

 

Les mer
attach_file

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle