Hopp til hovedinnholdet

Trives ikke i klassen, bør jeg bytte klasse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg begynte på videregående nå i høst og mistrives svært mye i klassen min! Jeg har en god venn i klassen, men hun skal bytte skole på grunn av det dårlige miljøet. Jeg gruer meg allerede til neste år fordi jeg kommer til å bli alene. De fleste sier at miljøet blir bedre og at man blir kjent med flere men jentene i klassen kjente hverandre fra før av og er de «populære» jeg har flere ganger prøvd å bli bedre kjent men mislykkes hver gang, de er ikke særlig åpne for nye venner i gjengen. Kan det å bytte klasse være løsningen eller kommer det til å ordne seg?

SVAR

Besvart 17.01.2020 19:20:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle