Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig å være muntlig i timen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg sliter veldig med å være muntlig i timen. Jeg har alltid vært veldig sjenert og det har da ført til at jeg ikke tør å rekke opp hånden i timen. De to siste årene har det blitt verre. Læreren spør meg selvom jeg ikke rekker opp hånden, og det er noe jeg hater fordi jeg synes det er flaut og jeg tenker at folk kommer til å tro jeg er dum om jeg ikke vet svaret. Når jeg blir spurt om noe uten at jeg rekker opp hånden får jeg hjerneteppe hver gang og begynner nesten å gråte. På utviklingssamtalene sier læreren at jeg må bli mer muntlig i timen, og da begynner jeg som oftest å få noen tårer i øynene fordi jeg føler det er en skam at jeg ikke tørr å rekke opp hånden. Når mamma snakker med meg om å bli mer muntlig blir jeg bare irritert og lei meg og føler da også at det er en stor skam at jeg ikke tørr å rekke opp hånden i timen.

SVAR

Besvart 19.01.2020 20:12:54
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle